top of page

Екип

дипломиране.jpg
microblding & micropigmentaciq (8).jpg

За нас

За Екипът на Училище по Козметика, Декоративен и Перманентен Грим

Основатели

Евростандарт Център 28 е създаден като учебен център през 2007г. от нашия екип с дългогодишна практика в сферата на естетиката. Основател и директор на центъра е Румяна Игнатова, сертифициран козметолог трета квалификационна степен, инструктор по микропигментация, микроблейдинг и декоративен грим в лицензираният от Министерство на образованието и науката учебен център.

Нашата история

С вече над 20 годишен опит в сферата на естетиката, още през '99г. Румяна Игнатова изучава изобразително изкуство в София. Продължава обучение в Ориндж Каунти, Калифорния, САЩ, със съдействието на компания Medieval Times Inc. Участва в тренинги на брандовете M.A.C Cosmetics и Lancome.

 

През 2002г. започва работа като гримьор (сценичен грим) в шоу спектакъл на един от 9 те най-големи театри за лайв шоу спектакли, на Medieval Times, Inc., в Лос Анжелис, Калифорния. 

 

През 2007г. след окончателно завръщане в България и придобиване на лиценз от Министерство на образованието за новооткритата школа, в Евростандарт Център 28 създава програмите по специалностите Бюти грим, Мастер клас и Сценичен и Кино грим, SFX., а впоследствие и департамента микропигментация - терапевтичен перманентен грим, микроблейдинг, дермо и микропигментация. Към днешна дата е действащ преподавател в същите специалности.

Хонорувани преподаватели

Центърът работи заедно с квалифицирани преподатели - специалисти в сферата в различните естетични сфери за някои от специалностите. Работи се съвместно и с лекари дерматолози, които осъществяват подкрепа в учебният процес когато специалността или дейностите в центъра изискват това. За поддържане високо качество на обучение се ангажират помощник - асистенти при работа с по-големите групи.

Козметичен сектор

Създаден е и менажиран от Козметолог П. Пеева, съосновател и мастер козметолог трета квалификационна степен.

Нейният път започва още през средата на 80те години в Милано, Италия, където завършва школа по козметика и естетика. Продължава обучението си в България при водеща държавна школа в областта на медицинската козметика в столицата ни. През годините създава и разработва едни от най-успешните салони за красота в хотелите Родина, Кемпински, козметичен и СПА център Джемини на бул. Витоша, а наред с това обучава кадри в козметиката още от ранната 1997г. 

В школата е съосновател, преподавател по козметика и действащ козметик в терапията и профилактиката при различни кожни недостатъци и заболявания, както и в разкрасителните и антиейдж процедури. Ръководи обученията и терапиите и в отделни специалности като СПА масажи и терапии, терапевтичен - медицински педикюр и маникюр, микропигментация за премахване на перманентен грим и работа с лазер, пластика на вежди и мигли и др.

Школата по микропигментация, микроблейдинг, пераменентен грим

Този сектор, създаден от Румяна Игнатова, обхваща терапевтичен и разкрасителен постоянен грим в различни стилове - микроблейдинг по ръчен метод, микрошейдинг, микропигментация с професионална машина за татуиране, камуфлажна дермопигментация за заличаване на белези и травми по кожата и изграждане на реалистични рисунки на загубени, в следствие на травми, различни оцветявания по лицето и тялото - на устните, ареолите, окосмяване на главата, и много други. В курсовете по микроблейдинг и микропигментация сме обучили до момента хиляди ученици, които се развиха успешно и отвориха студия в цяла България и чужбина. Почти няма град, в който да не сме обучили специалист в някоя от изброените специалности! Често публикуваме успехите им на фейсбук страницата ни, "Училище по козметика и грим Евростандарт Център 28"

Грим сектор

Опита на екипа ни от гримьори и асистенти в курсовете по грим и завършилите школата курсисти включва грим за пълнометражни филми, постановки, телевизионни сериали и филми, ТВ реклами, грим за модни и рекламни агенции, видео студия, телевизионни предавания, музикални видеоклипове и други. Ето и някои от завършените проекти и компании, в които са участвали/участват:

Рекламни агенции Publicis Dialog, DNA, Apra;

Кино студия: Nu Boyana Studios, UFO Film & Television Studio, Premier Studio, Red Carpet, SilverNoise и др.;

ТВ предавания: “Шоуто на Слави”, “Господари на Ефира”, “Като две капки вода”, “X Factor”, “Пълна лудница”, “Бизнес Лейди”;

Музикални видеоклипове на “Music Clinic Records”, Стенли, Братя Мангасарян, Una Mass Drimera и др.;

Поп-фолк изпълнители: Азис, Емануела, Деси Слава, Борис Дали и др.;

Модни списания “Esquire”, “Beauty”, “Анна клуб”;

 

Кино продукции и пълнометражни игрални и документални филми: “Още една мечта”, реж. Николай Мутафчиев, “Седем часа разлика”, реж. Магърдич Халваджиян, “Радостта и тъгата на тялото”, реж. Андреас Пантзис, док. Филм “Водата на София”, реж. Николай Мутафчиев и др.;

Постановки: “Шоу-спектакъл Руский Стандарт”, реж. Еленко Ангелов и Силвестър Силвестров, “За вредата от образованието, културата и изкуството”, реж. Силвестър Силвестров и др.

За училището​ и стилът на работа 

 

Стилът на работа в естетичните специалности е изчистен. Обръща се внимание на създаването на естествени цялостни визии, чрез подчертаване на индивидуалните характеристики.

 

"Стараем се да развиваме усета на курсистите към личния стил на всеки клиент, към неговата индивидуалност и излъчване, които да допълним и изразим чрез незабележими естетични корекции с помощта на козметични терапии, перманентен грим, пластика на мигли, вежди, микропигментация на скалп при липсващо окосмяване при мъже и жени, както и много други. За нас е от огромно значение да възпитаваме персоналния подход към всяка личност.

Основна и широкоразпространена грешка в България е прилагането на един и същи подход, тип шаблонен, върху различни типове лица" - казва Румяна Игнатова.

 

"Например, в специалността "Кино грим" изучаваме как да изведем образа на актьора, неговият герой - как да откриваме най-ярките му характеристики и да подчертаем именно тях, по незабележим начин чрез грим. Това не винаги означава лицето, ако е жена, да има подчертани вежди съобрано модата, а обратното - понякога да се акцентира на оскъдността в подчертаването на чертите. Цялото ни обучение се крепи върху това да открием индивидуалността на всяка една личност..."

 

Най-важното условие за един добър естетик, козметик или гримьор е да умее да борави с трикове и техники out-of-the-palette /извън палитрата или извън познатото/ както се казва на запад. Трябва да умее да борави с много техники и похвати и то нестандартни, а не само и единствено с готовите, често преекспонирани продукти или машини, нашумели последната година на пазара. Всеки може да опита да извърши терапии и корекции когато разполага с пълна палитра от брандове и да впечатли външно клиента, понякога и с недобър до там резултат, но малцина могат само с няколко определени похвата да направят чудеса в едно лице. Именно на това държим да научим курсистите в школата", допълва тя.

"Всички сме свидетели на това как много известни личности или изобщо хора с възможности посещават редовно центрове за красота и се подлагат на различни естетични процедури, но за съжаление резултатите често са далеч от очакваните спрямо заплатената цена, или са твърде краткотрайни. В нашата школа държим да обучим специалистите именно на това: как да постигнат реални резултати, с помощта на възможно най-естествените, натурални средства, които да се задържат, без това да бъде твърде недостижимо финансово за тях дори в началото на кариерата им."

Школата е със съвременен стил на работа, в синхрон с европейските и световни стандарти, чрез които постоянно обновяваме програмите си и начинът на работа.

Към днешна дата хиляди успешно дипломирани курсисти практикуват професиите в целия свят и всяка точна на България. 

 

Интересът е провокиран от възможностите, които предоставя школата - акредитацията от Министерство на образованието за издаване на държавни дипломи с международна валидност, предоставя право на дипломиралите се да откриват собствен бизнес в сферата на красотата и да упражняват професията в целия Европейски съюз.

 

Мнения и отзиви на "другите за нас" можете да прочетете от тук.

Повече за центъра в медиите прочетете на тази страница.

 

София, Ул. 3ти Март 28

+359 877282877

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
Благодарим Ви!
bottom of page