top of page

КУРСОВЕ ПО МАСАЖИ И СПА ПРОЦЕДУРИ

курс за масаж, курсове за масаж, курс масаж, курсове за масажисти, курс масаж софия, курс за масаж софия, курсове за масажи, курс по класически масаж, курс по меден масаж, курс по рефлексология, курс по спортен масаж, курс по спа масаж, курс за масаж

Курсове по СПА Масажи и терапии за тяло в Козметиката

*този курс е част Козметика Мастер Клас II & III СПК

Курсовете по масажи и СПА процедури са подходящи за практикуване както в специално оборудвани козметични салони, така и в СПА центрове. Отделните масажи и СПА процедури са селектирани от програмата на МОН, одобрена иот Европейският съюз като едни от най-актуалните по рода си процедури в сферата на СПА и Уелнес.

 

Курсът по СПА Масажи и процедури Ви дава необходимата квалификация да работите като козметик-масажист в съответната сфера. След завършване на едномесечното Ви обучение имате възможност да положите държавен изпит пред комисия в Центъра за обучение и при успешно полагане да добиете квалификация и Държавно Удостоверение. Този държавен документ е признат в България, в страните от Европейският блок и в голяма част от държавите по света, тъй като представлява единственият по рода си държавен документ, издаван за професия на територията на страната.

Обучението по масажи включва точков масаж

на ходила и рефлексни зони

курс за масаж, курсове за масаж, курс масаж, курсове за масажисти, курс масаж софия, курс за масаж софия, курсове за масажи, курс по класически масаж, курс по меден масаж, курс по рефлексология, курс по спортен масаж, курс по спа масаж, курс за масаж

Обучението по масажи и СПА включва теоретична и практическа част.

Изучават се още масажи на лице - лимфен масаж,

масаж на Поспелов и пластичен масаж по Жаке

 

курс за масаж, курсове за масаж, курс масаж, курсове за масажисти, курс масаж софия, курс за масаж софия, курсове за масажи, курс по класически масаж, курс по меден масаж, курс по рефлексология, курс по спортен масаж, курс по спа масаж, курс за масаж

В курсът се изучава още антицелулитен масаж и мануални

техники за премахване на мастни депа.

Работи се с Кавитация - апаратура за отслабване и

стягане на всяка зона от тялото с мастни натрупвания и целулит.

•Лечебен масаж с мед на ходила  


Древен тибетски метод , при който въздействието на масажните похвати и мощният биологичен ефект на чистия пчелен мед взаймно се допълват и усилват. Комбинацията от терапевтичните и хранителните свойства на меда , както и третирането чрез специални техники води до засилване на лимфо и кръвообращението и съответно затопляне на обработваните участъци от тялото. ; зонотерапия на ходила и детокс на цяло тяло;

СПА ТЕРАПИИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ, МОДЕЛИРАНЕ И СТЯГАНЕ НА ТЯЛО

•СПА парафанго терапия – Bodywrap техники (отслабващи и стягащи процедури за оформяне на тялото)
•Магнезиева трансдермална терапия;
•СПА теласотерапия на тяло – терапия с морски продукти за отслабване, релаксация. Методи и техника на работа;
•Работа с медицинска апаратура за нехирургичен метод на моделиране на тяло – процедури с апарат за Кавитация, апарат Биолифтинг, апарат RF Радиочестотен лифтинг за склуптуриране на тялото, стягане и моделиране контура на тялото с ток на Фарадей; 

курс за масаж, курсове за масаж, курс масаж, курсове за масажисти, курс масаж софия, курс за масаж софия, курсове за масажи, курс по класически масаж, курс по меден масаж, курс по рефлексология, курс по спортен масаж, курс по спа масаж, курс за масаж

ОЩЕ в курса:

•Теоретични материали по анатомия и хигиена на човека; здравословни и безопасни условия на труд; санитарно-хигиенни изисквания и др.

•Теоретични материали за изучаваните терапии, масажи, СПА процедури и СПА различни пакети, прилагани и практикувани в най-голямите СПА центрове по света.

•Теоретичен материал за обзавеждане и оборудване на масажет кабинет, СПА оборудване на център и др.

•Теоретичен материал за историята на СПА и уелнес, зараждане, развитие, съвременни тенденции в СПА и Уелнес индустрията;

Обучението в курса обхваща теория и практика, като основни са практическите занятия поради естеството на професията. Всички учебните материали (учебни теми, лекции и теоретичен материал) са на електронен носител и се предават в УЕБ платформата на сайта на центъра, за която курсистите получават парола за достъп след записване в курса.


ГРАФИК НА КУРС "МАСАЖ"

Повече информация за Графика на провежданите занятия можете да получите на 0879 282768. 

_DSC4070.jpg

Интензивни курсове по Масажи и СПА процедури


В случай, че нямате възможност да отделите цял месец за пълния пакет от масажи, можете да изберете да закупите Ваучери за модулно обучение по избран от вас масаж и СПА процедура (от 1 до 3 дневни) Може да бъде закупен по банков път, след като проверите за свободни ваучери на 0879 28 27 68. С ваучер имате възможност да се включите в даден вид масаж и СПА процедура по избор, от изброените видове на настоящата страница.

ИЗУЧАВАНИ МАСАЖИ от които можете да избирате, един или повече:

Антицелулитен масаж на тяло – разбиване на мастните депа, стимулиране на кръвообръщението, стягане на кожата. Видове продукти и техника на работа.
В курса на обучение ще се запознаете и ще овладеете най-известният метод за третиране на целулита-  мануалният масаж. Именно с негова помощ се подобрява кръвооросяването на тъканите. Увеличеното кръвоснабдяване от една страна носи повече кислород, който подпомага изгарянето на мазнините, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфния застой и отстранява токсините и отпадните продукти на метаболизма. В курса ще изучавате още антицелулитен масаж с апаратни методи. Това е вид вакуумен масаж. Може да се нарече безоперативно „изсмукване” на мастните натрупвания с помощта на вендузи. Този масаж включва мануален и вакуумен масаж на проблемните зони с антицелулитни продукти. Техниката позволява елиминиране на акумулираните мазнини, стимулиране на кръвообръщението, засилване на реабсорбцията и дренаж на задържаните течности и токсини, подобряване на еластичността и качеството на кожата.

• Масаж с горещи вулканични камъни HOT STONE
Вторият вид масаж, преподаван в курса на обучение е една от най-древните и същевременно отскоро възродени техники-  масаж с горещи вулканични камъни HOT STONE. Това е специална процедура, при която се използват гладки, нагрети вулканични камъни. След предварителното им загряване се слагат върху енергийните точки на тялото. Преди самия масаж терапевтът намазва тялото с благовонни масла, които отварят енергичните му центрове. По този начин се подготвяте за масажа, разпускайки чрез релаксираща музика и приятна обстановка. Използват се и традиционни похвати от шиатцу, докато се поставят нагорещените камъни. Те се слагат по определени точки на гръбначния стълб или в дланите на ръката, като по този начин се подобрява потока на енергия в тялото и се лекуват редица заболявания.

Класически масаж на цяло тяло (за начинаещи) - Курсът по Класически масаж е предназначен за начинаещи, без предишен опит.
Курсът е подходящ и за практикуващи козметици или масажисти, които искат да добавят този вид масаж към компетенциите си.
Обучението обхваща изучаване на техниките на Класически масаж на цяло тяло в три последователни дни и е напълно достатъчен за усвояване и прилагане на терапията след успешно положен държавен изпит.
Класическият масаж може да бъде прилаган за терапевтични цели или с цел релаксация.
В курсът по Класически масаж ще се запознаете с:

• Анатомия и физиология
• Здравословни и безопасни условия на труд
• Материали и оборудване
• Показания и противопоказания
• Видове техники и похвати в Класически масаж на цяло тяло
• Практика върху живи модели - интензивно провеждана и в трите дни на обучение
• Държавен изпит за издаване на Държавна диплома от Министерство на Образованието с право за упражняване на професията в България и чужбина
• Допълнителна възможност за издаване на Европаспорт - приложение към дипломата за работа в чужбина
Класическият масаж е неизменна част от менюто с услуги във всички СПА центрове и масажни кабинети, а може да се упражнява и в козметични салони както в България, така и в Европа.
Издаваният документ от Министерство на образованието и науката дава право за упражняване на професията в БГ и ЕС, а към Държавното Удостоверение може да добавите и приложение Европас, специално за работа в чужбина.

Други видове - можете да изберете и всеки друг вид масаж от описаните на настоящата страница, както и да го комбинирате по ваше желание със СПА процедура.

ДИПЛОМИ И СЕРТИФИКАТИДържавни дипломи  - Държавно Свидетелство и Държавно Удостоверeние, както Europass приложение към диплома, по желание.
Държавните документи, които центърът е лицензиран да издава са документи-образци на МОНМ и представляват документи на Народната просвета. Тези два документа се издават след успешно полагане на изпит в лицензираната обучаваща институция и важат в цялата страна и в Европа, откакто България е членка на ЕС. Документите имат водни знаци.

КУРС ПО "МАСАЖ" 9 ВИДА МАСАЖИ И 7 ВИДА СПА ПРОЦЕДУРИ В ПАКЕТ

 

Редовно практическо обучение с включените държавни изпити / комбинирано On-Line обучение за теория в уеб платформа и практика на място в центъра за обучение. Последната седмица от курса включва държавните изпити.

 

КОМПОНЕНТИ ОТ ПРОГРАМАТА:

 

Включените МАСАЖИ в курса са 9 основни вида:

 

 • класически масаж на цяло тяло

 • антицелулитен масаж

 • рефлексология

 • лимфен масаж

 • масаж по схемата на "Жаке"

 • масаж по схемата на "Поспелов"

 • вакуум масаж

 • лечебен масаж с пчелен мед

 • масаж с горещи вулканични камъни "HOT STONE"

 

СПА ТЕРАПИИ в курса:

 

 • Парафанго терапия

 • Отслабващи процедури

 • Теласотерапия "Thalassotherapy" с морски водорасли и морски соли

 • Антицелулитни терапии с продукти (масла, соли, козметични продукти)

 • Винотерапия

 • Шоколадови терапии, комбинирани с масаж-

 • "Body wrap" - Боди рап терапии с продукти

 

ОЩЕ в курса:

 

 • теоретична подготовка по анатомия и хигиена на човека;

 • здравословни и безопасни условия на труд;

 • санитарно-хигиенни изисквания и др.

 • теоретична подготовка за всички съвременни терапии, СПА процедури и СПА пакети, прилагани и практикувани в най-голямите СПА центрове по света.

 • обзавеждане и оборудване на масажет кабинет,

 • СПА оборудване на център и др.

 • лекции за историята на СПА и уелнес, зараждане, развитие, съвременни тенденции

 

Програмата включва изучаване и практика на пакет от най-търсените девет основни вида масаж и седем вида СПА процедури за постигането на лечебен, релаксиращ или моделиращ ефект върху тялото - класически масаж на цяло тяло; лечебен меден масаж; антицелулитен масаж на избрани участъци от тялото за постигане на отслабващ, стягащ и антицелулитен ефект, основи на рефлексотерапия, хигиенно-козметичен масаж, СПА парафанго и шоколадова терапия.

 

И ОЩЕ :

 

АНТИЦЕЛУЛИТНИ ПРОЦЕДУРИ С АПАРАТ ЗА ВАКУУМ ДРЕНАЖ

HOT STONE ТЕРАПИЯ - ОБУЧЕНИЕ ЗА МАСАЖ С ВУЛКАНИЧНИ КАМЪНИ

ЛИМФЕН МАСАЖ

КАВИТАЦИЯ апарат за моделиране на тяло

РФ радиочестотен лифтинг за склуптуриране на определени зони на тялото

Магнезиева трансдермална терапия

 

ПРОГРАМА СПА "ПАРАФАНГО" И "ТЕЛАСОТЕРАПИЯ

 

""Парафанго" и "Теласотерапия"- комплексни СПА процедура за отслабване, стягане и премахване на целулит.

Представляват съвременна система, включващи комплекс от процедури за ефективно отслабване, моделиране и стягане на цялото тяло или на избрани участъци от него.Включва изучаване на масаж за отслабващ и стягащ ефект, изучаване на видове антицелулитни масла и парафинови кремове, серуми и екстракти от водорасли, спомагащи за отстраняване на мастните депа, антицелулитни процедури и масаж, работа с вибро-колан за моделиране на участъци от тялото, работа с "Парафанго" системата върху клиента.В програмата е включен още: масаж с "вендузи" за отичане на лимфата, работа с апарати за механомасаж, които отстраняват натрупания целулит и мастни образования.Всички материали и продукти за курса са включени в таксата на обучение (продукти, оборудване, работно облекло, кафе и чай паузи)

След приключване на курса кандидатите имат възможност да се явят на държавен изпит и при успешно полагане да придобият Държавно Удостоверение за проф. Козметик (модул Масажи и СПА процедури), което има валидност както в България, така и в страните членки на ЕС. Допълнително към Държавния сертификат може да бъде издаден и Европаспорт – Europass приложение за работа в чужбина на западен изик по избор (описва подробно програмата на обучение и придобитите умения и компетенции в курса)
•(държавния сертификат и Европаспорта не са включени в цената на ваучера)
С Държавното удостоверение завършилите имат право да практикуват професията в козметични и СПА центрове, масажни кабинети и др. на територияна на Европейския съюз.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

За закупуване на ваучер за курс  по масажи  и СПА процедури е необходимо предварително да се обадите на моб. 0879282768 и да проверите за свободни ваучери.
Записването става на място в офиса на "Евростандарт Център 28" или дистанционно, по електронен път.

Необходимите документи включват:


 

 • Вносна бележка от платена такса за обучение по разплащателната сметка на центъра


ЦПО "Евростандарт Център 28"
 IBAN: BG97BPBI794210EU282828
BIC Код на банката: BPBIBGSF
БАНКА: EUROBANK EFG /Пощенска банка - Post bank/
Основание: Курс по /упоменава се вида курс/
Адрес: ул. "3ти Март №28", София 1362

 •  

 • Медицинско свидетелство (за работа като Козметик) от личен лекар. Представя се най-късно в деня на започване на курса

 •  

 • Диплома за средно образование или за клас от средното образование

 •  

 • Снимка паспортен формат


Посочените документи се представят в офиса или се изпращат сканирани на e-mail: rumiana.ignatova@eurostandartcenter28.com

 

 

_DSC4025.jpg
 • Wix Facebook page
 • Wix Facebook page
 • Wix Twitter page
 • Wix Google+ page

курсове по козметика, козметични курсове, курсове за козметик, козметичен курс, курс козметика, курсове за козметици, козметични курсове, курсове по козметика софия, курсове по масаж, курсове за масажисти, курс масаж софия, курсове по грим, гримьорски курс, курсове по микроблейдинг, курс микроблейдинг софия, микроблейдинг курс софия, курсове за маникюр и педикюр, курсове по ноктопластика, курсове по миглопластика, курсове за мигли косъм по косъм, курсове за вежди 3д, гримьорски курс, курсове за гримьори, курсове за масажисти, масажи, курс масаж софия, курс за масаж, курсове за масаж, курс масаж, курсове за масажисти, курс масаж софия, курс за масаж софия, курсове за масажи, курс по класически масаж, курс по меден масаж, курс по рефлексология, курс по спортен масаж, курс по спа масаж, курс за масаж

bottom of page