top of page
курсове по фризьорство, курс фризьорство, курсове за фризьор, курс за фризьори, курсове по професия фризьор, фризьорство, фризьорски курсове, курсове по фризьорство, фризьорски курсове
курсове по фризьорство, курс фризьорство, курсове за фризьор, курс за фризьори, курсове по професия фризьор, фризьорство, фризьорски курсове, курсове по фризьорство, фризьорски курсове
курсове по фризьорство, курс фризьорство, курсове за фризьор, курс за фризьори, курсове по професия фризьор, фризьорство, фризьорски курсове, курсове по фризьорство, фризьорски курсове

В курсовете по Фризьорство центърът дава възможност на

най-успешните курсисти да участват като стажанти в реклами,

фотосесии, телевизионни участия и др.

Необходимото оборудване и материали са включени в таксата за обучение. Всеки курсист по желание може да закупи свои лични инструменти за работа.

В курс по Фризьорство Мастер клас се изучават съвременни тенденции в различни стайлинги подходящи за участие в конкурси

В курс Фризьорство Мастер клас се отработват се визии за Сватбени поводи, тържествени събития, абитуриентски балове и други мероприятия

курсове по фризьорство, курс фризьорство, курсове за фризьор, курс за фризьори, курсове по професия фризьор, фризьорство, фризьорски курсове, курсове по фризьорство, фризьорски курсове
курсове по фризьорство, курс фризьорство, курсове за фризьор, курс за фризьори, курсове по професия фризьор, фризьорство, фризьорски курсове, курсове по фризьорство, фризьорски курсове

Курсове по професия Фризьор, специалност Фризьорство

 

 

Видове курсове по Фризьорство и програми за обучение по професията

 

 Обучението по Фризьорство в Евростандарт Център 28 е съобразено с учебна програма, одобрена от Министерство на образованието и науката и Европейският съюз.     

   Учебната програма за курсът по фризьорство е разделена на отделни Модули, всеки от който включва различни компоненти от заложените в цялостната програма.

 

   Обучението е разделено на отделни модули и един цялостен курс по Фризьорство Мастер ниво, включващ предходните модули плюс надграждане.

 

  Първият, най-кратък модул представлява въвеждащ Основен курс по Фризьорство. Цялостният курс Фризьорство Мастер ниво включва всички модули от програмата по фризьорство и представлява висша степен обучение по професията.

 

Индивидуални програми с избор на модули

 

Отделно от редовните програми на курсове по Фризьолство, центърът предлага обучение по избрани модули по избор на кандидатите за обучение, след които при успешно полагане на изпит се издава държавна диплома за професия Фризьор, валидна за цяла Европа.

 

 

ПРОГРАМА № 1: Едномесечен курс по Фризьорство

 

 Това е курс, въвеждащ кандидатите в професията, даващ встъпителна основа за работата и организацията във фризьорския салон. В обучението е включена теоретико-практическа подготовка по компонентите от програмата, изброени по-долу. Изключително се набляга на практическото обучение и индивидуалното внимание върху всеки от обучаваните.

 

Целта на курса е да създаде отлична основа за старта в професията на всеки бъдещ фризьор. След курса завършилите успешно могат да проктикуват професията във всички салони за красота в страната и Европа.

  Курсът по Фризьорство включва всички компоненти от основното обучение по фризьорство и едновременно с това въвежда кандидатите в същността на професията.

 

   Обучението е теоретико-практическо, с акцент върху практическата подготовка.    

 

  Програмата е синтезирана и наситена с много от основните положения във фризьорството, като продължителността й е един месец.

 

  Целта на курса е да подготви кандидатите за самостоятелна работа в салон за красота, а издаваният документ (Държавно Удостоверение) дава право на завършилите да практикуват професията на територията на страната и европейският блок.

 

  Курсът стартира с въведение във фризьорството, изучава основи на общуването, комуникации с клиентите и провеждане на консултации, изготвяне на различни видове консултантски карти, общуване в салона и специални ситуации в салона, хигиеннни изисквания за работа в салона и други основни положения.  

 

  Специфичната за професията теоретична подготовка включва: структура на косъма и анализ на косата; заболявания на косата и скалпа; типове лица и форми – подходящи прически и стилове;  шампоани, балсами и други продукти в козметиката; Секториране на главата при навиване; Видове бои за коса и други.

 

Практическото обучение в курса обхваща:

 

 • Етика. Основи на общуването. Консултация с клиента. Общуване в салона.

 • Структура и химичен състав на косъма. Анализ на косата.

 • Основи на шампоанирането. Изплакване и кондициониране.измиване и шампоаниране на коси;

 • видове масаж на скалпа;

 • сресване на коси; начини на секториране на коси при подготовка за изсушаване;

 • изсушаване със сешоар;

 • видове ролки; навиване на коса на ролки и начини на секториране на главата при навиване;

 • къдрене с маши – различни стилове;

 • основни понятия на боядисването на коса и разделяне на сектори при боядисване; Видове бои. Технология на работа.

 • основи на изрусяването – техники и видове;

 • основи на подстригването – разделяне на сектори; подстригване с ножица над пръстите;

 • дамско подстригване – основни видове и стилове;

 • Основни видове официални прически, сплитане на косата - плитки и др.;

 • Изработка на прическа със сешар и четка.

 • Тупиране. Прически - Френско завиване, Обвиване на косата.

 

 

 

​​

В едномесечния курс по Фризьорство се изучават основните техники със сешоар - прав и къдрав сешоар, дифузер, прически с четка и сешоар и др.

Програма на обучение в курс по Фризьорство Мастер Клас

 

ПРОГРАМА № 3  Курс по Фризьорство – Мастер Ниво, ІІ висша степен в професията

 

Времетраене: два месеца

 

Висша степен на обучение по професия Фризьор или ІІ степен на професионална квалификация според държавните образователни изисквания на МОНМ може да бъде придобита след успешно завършване на курс Мастер ниво и полагане на държавен изпит.

 

 Издаваният документ е майсторско свидетелство за II степен на МОНМ, с което завършилите имат право освен да практикуват професията като Майстор Фризьори, могат да създадат собствен бизнес в сферата. Свидетелство за Фризьор втора степен е най-високата степен документ, който може да бъде придобит на територията на Европейският съюз и дава възможност за откриване на собствен салон не само в България, но и в целия европейски блок.

 

   Обучението обхваща модулната програма на МОНМ и е с продължителност два месеца. Курсът стартира от нулево ниво и следователно е подходящ за начинаещи. Не се изисква кандидатите за Мастер ниво да имат предварително проведен курс по фризьорство, проведена практика или друго ниво от програмата.

  Обучението започва с въведение във фризьорството (първата част от курса е Програма 1, виж в ляво), изучава техники на пожарна безопасност на работното място, здравословни и безопасни условия на труд, хигиена на работното място, хигиена на фризьора и персонала в салона, технологично оборудване и обзавеждане на фризьорски салон, основи на общуването и др.

 

  Специфичната за професията теоретико-практическа подготовка включва:

 

 • структура на косъма и анализ на косата; заболявания на косата и скалпа; типове лица и форми – подходящи прически и стилове; принадлежности на фризьора;

 • материалознание - шампоани, балсами и други продукти в козметиката; секториранена главата при навиване; видове бои за коса; измиване и шампоаниране на коси; видове масаж на скалпа; сресване на коси;

 • начини на секториране на коси при подготовка за изсушаване; изсушаване със сешоар; изправяне на коса със сешоар; стилизиране със сешоар; видове ролки; навиване на коса на ролки и начини на секториране на главата при навиване; термично стилизиране на коси; къдрене с маши – различни стилове;

 

 • разресване на мокра коса и разплитане на сплъстени коси (екстеншъни); основни понятия при боядисване на коса и разделяне на сектори при боядисване; изрусяване – техники и видове; специална техника на постигане на платинен цвят; изработка на кичури – кичури през шапка, кичури с фолио; боядисване на бели коси; основи на подстригването – разделяне на сектори; подстригване с ножица над пръстите; дамско подстригване – видове и стилове;

 

 • Основни типове подстригване; филиране на коса; техники и начин на работа с филажна ножица; дълго послойно подстригване; работа с бръснач при подстригване на коси; основно мъжко подстригване – видове; плитки – видове; стилове плитки – малки плитки “царевичен ред”, “житен клас”, “рибена кост”, единични плитки без удължение, кичури “расти”; Раздел трайно къдрене на коса – видове перманентно къдрене, ролки за трайно къдрене, разделяне на сектори и позициониране на ролките; продукти за трайно къдрене – начин на употреба; химия на перманентното къдрене – видове разтвори според типа коса; водна ондулация; Химическо релаксиране на коса; хидроксиден ретуш релаксатор и отпускане със серен релаксатор;  изработка на кокове и фризури; официални и модни прически; и др.

 

 • основи на мениджмънт и предприемачество в сферата на красотата.

курсове по фризьорство, курс фризьорство, курсове за фризьор, курс за фризьори, курсове по професия фризьор, фризьорство, фризьорски курсове, курсове по фризьорство, фризьорски курсове

В курсовете по фризьорство се изучават техниките на боядисване и изрусяване

ДИПЛОМИ И СЕРТИФИКАТИ

 

  Държавно удостоверение (Официална диплома на Народната просвета),

за обучение по част от професия.

  Издава след успешно положен изпит пред комисия и завършване на курс за професионално обучение за част от професията.

 Държавното удостоверение е валидно за упражняване на професии в целият европейски съюз и в много страни не-членки на ЕС. Предоставя частична квалификация по професии.

 

  Свидетелство за професионална квалификация.

 

За придобиване на степен на квалификация по професия. Тези два документа се издават след успешно полагане на изпит в лицензираната обучаваща институция и важат в цялата страна и в Европа, откакто България е членка на ЕС. Документите имат водни знаци.

В допълнение може да се издаде приложение Европас към двете дипломи, за по-лесната и успешна реализация в чужбина.

​​​​

курсове по козметика, козметични курсове, курсове за козметик, козметичен курс, курс козметика, курсове за козметици, козметични курсове, курсове по козметика софия

курсове по фризьорство, курс фризьорство, курсове за фризьор, курс за фризьори, курсове по професия фризьор, фризьорство, фризьорски курсове, курсове по фризьорство, фризьорски курсове, курсове по фризьорство, курс фризьорство, курсове за фризьор, курс за фризьори, курсове по професия фризьор, фризьорство, фризьорски курсове, курсове по фризьорство, фризьорски курсове

курсове по фризьорство, курс фризьорство, курсове за фризьор, курс за фризьори, курсове по професия фризьор, фризьорство, фризьорски курсове, курсове по фризьорство, фризьорски курсове

 

курсове по фризьорство, курс фризьорство, курсове за фризьор, курс за фризьори, курсове по професия фризьор, фризьорство, фризьорски курсове, курсове по фризьорство, фризьорски курсове

 

курсове по фризьорство, курс фризьорство, курсове за фризьор, курс за фризьори, курсове по професия фризьор, фризьорство, фризьорски курсове, курсове по фризьорство, фризьорски курсове

 

курсове по фризьорство, курс фризьорство, курсове за фризьор, курс за фризьори, курсове по професия фризьор, фризьорство, фризьорски курсове, курсове по фризьорство, фризьорски курсове

bottom of page